Acidolac® 10 saszetek
Acidolac® suplement diety jest preparatem zawierającym liofilizowane kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 oraz fruktooligosacharydy (FOS).
Opis produktu:
Produkt można stosować w celu uzupełniania flory bakteryjnej jelit w okresie antybiotykoterapii oraz przez 2-3 tygodnie po zaprzestaniu stosowania antybiotyków, a także w podróży ze zmianą strefy klimatycznej, kiedy w przewodzie pokarmowym może dojść do zmian w składzie mikroflory.
Składniki:
Składniki zawarte w preparacie wydłużają czas przeżycia bakterii i ułatwiają kolonizację jelita. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 wchodzący w skład produktu Acidolac® suplement diety to jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii. Bakterie te występują naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka, są odporne na działanie soku żołądkowego i kwasów żółciowych oraz łatwo zasiedlają przewód pokarmowy.
Składniki: maltodekstryna, liofilizat bakterii kwasu mlekowego zawierający Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, fruktooligosacharydy (FOS), substancja przeciwzbrylająca mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Acidolac® suplement diety nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, glutenu i sacharozy, może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników.
Zalecane spożycie:
Niemowlęta i dzieci do 3. roku życia: 1 saszetka dziennie. W razie wątpliwości skonsultować się z lekarzem.
Zawartość saszetki u dzieci poniżej 3. roku życia należy rozpuścić w minimum 100 ml płynu.
W przypadku niemowląt karmionych piersią zaleca się rozpuszczenie zawartości saszetki w ściągniętym mleku matki.
Dzieci powyżej 3. roku życia i dorośli: 1-2 saszetki dziennie. Zawartość saszetki można spożyć bezpośrednio lub po uprzednim wymieszaniu z wodą, jogurtem lub mlekiem.
Preparat należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Preparat przyjmować w okresie antybiotykoterpii oraz do 2-3 tygodni po zaprzestaniu stosowania antybiotyków.
Składniki
|
1saszetka
( zalecana dzienna porcja)
|
2 saszetki
( zalecana dzienna porcja)
|
liofilizowane kultury bakterii Lactobacillus
rhamnosus GG ATCC 53103
|
4 mld (4 x 109 CFU*)
|
8 mld (8 x 109 CFU*)
|
Fruktooligosacharydy (FOS)
|
0,8 g
|
1,6 g
|
*Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonię bakterii
Przechowywanie
- Przechowywać w temperaturze od 15°C do 25°C.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Nie ma konieczności przechowywania w lodówce.
Ostrzeżenia
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Nie stosować produktu jeśli kiedykolwiek wcześniej wystąpiła nadwrażliwość na którykolwiek z jego składników.