Pierwsza w Polsce czekolada słodzona Stewią!!!
Zero cukru, nie zawiera konserwantów, nie zawiera słodzików, wyborny smak belgijskiej czekolady, nie powoduje próchnicy, całkowicie bezpieczna dla diabetyków.
Stewia to roślina o bardzo wysokiej zawartości naturalnych związków słodzących. Od wielu lat jest używana przez miliony ludzi na całym świecie jako naturalny słodzik. Glikozydy stewiolowe są 250-450 razy słodsze od cukru a przy tym mają zero kalorii.
Stewia zawarta w "Czekoladzie słodzonej stewią" jest bezpieczna nie tylko dla diabetyków, ale również dla chorych na fenyloketonurię (nie jest źródłem fenyloalaniny).
Skład:
Maltitol (substancja słodząca), masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna sojowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca).
Masa kakaowa min. 54%.
Zawiera składnik pochodzący z soi.
Może zawierać śladowe ilości mleka.
Zawartość glikozydów stewiolowych max. 8mg na 100g produktu.
Przed zastosowaniem produktu zapoznaj się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu lub ulotce.
Pierwsza w Polsce czekolada słodzona Stewią!!! Zero cukru, nie zawiera konserwantów, nie zawiera słodzików, wyborny smak belgijskiej czekolady, nie powoduje próchnicy, całkowicie bezpieczna dla diabetyków.