Czekoladki Diflos choco
Diflos choco - unikatowy produkt w postaci czekoladek zawierających żywe kultury bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 oraz inulinę – składnik pobudzający aktywność bakterii układu pokarmowego. Jest to najsmaczniejszy na rynku synbiotyk dla dzieci i dorosłych, który wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego oraz odpornościowego.
Diflos choco to najlepsza belgijska czekolada (55% kakao), która dostarcza organizmowi witaminy A,B, C, D, E oraz wapń, żelazo, magnez, potas i cynk. Dodatkowo zawiera również substancję odpowiadającą za produkcję w organizmie endorfin – „hormonu szczęścia”. Doskonały smak czekolady Difloschoco jest wynikiem zastosowania naturalnego cukru – maltitolu, który jest mniej kaloryczny niż biały cukier i minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy.
Działanie:
Diflos choco korzystnie wpływa na układ odpornościowy mobilizując komórki immunologiczne do efektywniejszej walki ze szkodliwymi bakteriami i wirusami. Pomoże to wzmocnić odporność i zapobiegać rozwojowi groźnych infekcji.
Czekoladowy synbiotyk pozytywnie działa również na układ pokarmowy wspierając wzrost i rozmnażanie dobrych bakterii. Pozwala to na utrzymanie prawidłowej równowagi mikroflory w jelitach, co zmniejsza ryzyko pojawienia się biegunek, także tych związanych z przyjmowaniem antybiotyku.
Codzienne stosowanie Diflos choco ograniczy występowanie bólów brzucha i wzdęć, także tych związanych z zespołem jelita drażliwego i posiadających nieznaną przyczynę.
Usprawni także trawienie białek roślinnych i laktozy niwelując produkcję gazów.
BACTIGRAS to jałowe opatrunki gazowe nasączone parafiną i chlorocheksydyną.