Fiorda - pastylki do ssania o smaku czarnej porzeczki, 60 sztuk
Fiorda to suplement diety o smaku czarnej porzeczki. Naturalne substancje zawarte w preparacie wspomagają prawidłowe funkcjonowanie błony śluzowej gardła i krtani oraz wspierają siły odpornościowe organizmu.
Składniki produktu Fiorda stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:
- drapanie w gardle
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta
- suchość w gardle
- chrypkę
Składniki:
substancja żelująca-guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć - sorbitole. woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego, substancja utrzymująca wilgoć - syrop maltitolowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży, sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki substancja glazurująca - wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca - sukraloza.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Właściwości składników:
Porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
Laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek,
Dzika róża - przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu. Wspomaga optymalne funkcjonowanie i chroni błonę śluzową górnych dróg oddechowych.
Zalecane spożycie:
Ssać 1 -6 pastylek dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Preparat przeznaczony do stosowania przez dzieci powyżej 4 roku życia oraz dorosłych..
1 pastylka zawiera:
Wyciąg z prawoślazu islandzkiego - 100 mg
Laktoferyna - 15 mg
Wyciąg z dzikiej róży - 15 mg
Produkt może być stosowany przez diabetyków, kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Przed zastosowaniem produktu zapoznaj się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu lub ulotce.