GranaProstan ferment 100 kapsułek celulozowych Kapsułki GranaProstan ferment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony przez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony ekstraktem z winogron i solami magnezu. Na jedno opakowanie GranaProstan ferment zużyto ok. 50 najlepszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu.
Produkt ma wysokie stężenie bioaktywnych polifenoli, które są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Dzięki dodatkowi ekstraktu z winogron korzystnie wpływa na stan serca i naczyń krwionośnych.
Wysoka bioaktywność – tylko 2 kapsułki GranaProstanu zawierają tyle wysoce bioaktywnych antyutleniaczy co 1 butelka dobrego czerwonego wina lub 0,5 l zielonej herbaty. Opakowanie 100 kapsułek GranaProstan Dr. Jacob’s posiada moc przeciwutleniającą TEAC 225 mmol oraz zawiera 18 000 mg polifenoli. Cztery kapsułki posiadają moc przeciwutleniającą 9 mmol TEAC i zawiera 720mg polifenoli.
4 kapsułki (maksymalna zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawierają:
2,2 g przefermentowanego, liofilizowanego miąższu z owoców granatu, a w nim 720 mg bioaktywnych polifenoli z granatu.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:– 2 kapsułki popite wodą lub sokiem
– przy zwiększonym zapotrzebowaniu: 4 kapsułki.
Spożywać godzinę przed lub 2 godziny po posiłku.
Nie łączyć z posiłkami białkowymi lub zawierającymi tłuszcze zwierzęce.
Składniki:
ekstrakt z owocu granatu Punica granatum 83 % (ekstrakt z soku z granatu 84 %, ekstrakt z soku z granatu z maltodekstryną 16 % (przefermentowany, liofilizowany, stopień koncentracji 5-10/1)), hydroksypropylometyloceluloza (substancja do stosowania na powierzchnię), ekstrakt z winogrona Vitis vinifera L. (z całej rośliny, stopień koncentracji 6-12/1), koncentrat z ryżu (substancja przeciwzbrylająca). Kapsułki pochodzenia roślinnego.