KiD-Vitum Witamina K i D dla niemowląt to preparat w postaci kapsułek, który uzupełnia w organizmie poziom witaminy K, warunkującej prawidłowe krzepnięcie krwi i powstawanie białek kości oraz metabolizm wapnia. Dostarcza również witaminę D która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, a jej niedobór u niemowląt i dzieci może powodować krzywicę.
Skład:
Olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha), filochinon (fitomenadion – witamina K1), cholekalcyferol (witamina D3), składniki otoczki: żelatyna, glicerol (substancja utrzymująca wilgoć).
1 kapsułka zawiera:
wartość energetyczna 6,7kJ/1,6kcal,
tłuszcz 0,18g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,18g);
węglowodany 0g (w tym: cukry 0g),
błonnik 0g,
białko 0g,
sól 0g,
witamina K1 25mcg (33%)*, witamina D3 10mcg (400j.m.) (200%)*.
* RWS- Referencyjna Wartość Spożycia.
Dawkowanie:
Produkt przyjmuje się według wskazań lekarza i pod jego nadzorem.
Zaleca się podawać preparat raz dziennie po 1 kapsułce „twist-off”.
1 kapsułka zawiera 25 µg witaminy K1 i 400 j.m. witaminy D3.
Należy przekręcić i oderwać końcówkę kapsułki, a następnie wycisnąć zawartość do ust dziecka lub ściągniętego pokarmu matki.
Zachować ostrożność, aby dziecko nie połknęło kapsułki.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Przed zastosowaniem produktu zapoznaj się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu lub ulotce.
D-Vitum 800j.m. to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w profilaktyce krzywicy oraz w niedoborach witaminy D. Dla wcześniaków, niemowląt karmionych piersią oraz dzieci.
D-Vitum witamina D dla niemowląt to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w profilaktyce krzywicy oraz w niedoborach witaminy D. Produkt przeznaczony dla niemowląt karmionych piersią i dzieci.
Witamina KiD to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego dla noworodków od 8 doby życia i niemowląt do ukończenia 3-go miesiąca życia.
Do postępowania dietetycznego w niedoborach witaminy K i D, w zapobieganiu choroby z niedoboru witaminy K oraz w profilaktyce krzywicy.