Oshee Vitamin Shot Magnez + Witamina B6 to pasteryzowany, niegazowany napój owocowy o smaku mango, acai i guavy, z dodatkiem magnezu i witaminy B6.
Zawarty w składzie magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Skład:
woda, sok jabłkowy (21%) odtworzony z zagęszczonego soku, cukier, substancje wzbogacające - mleczan magnezu, witamina B6-chlorowodorek pirydoksyny, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, stablilizatory - guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej, barwniki - beta-apo-8'-karotenal, karoteny, substancja słodząca - sukraloza.
100ml napoju zawiera:
-wartość energetyczna 121kJ/29kcal,
-tłuszcz 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 6,7g (w tym cukry 6,5g), błonnik 0g, białko 0g, sól 0,03g,
-witamina B6 0,58mg (41%)*, magnez 248mg (66%)*.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Dawkowanie:
Zaleca się spożywać nie więcej niż 1 opakowanie produktu dziennie. Przed otwarciem delikatnie wstrząsnąć.
Przeciwwskazania:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Przeznaczony dla osób dorosłych.
Przed zastosowaniem produktu zapoznaj się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu lub ulotce.
Oshee Vitamin SHOT Witaminy i Minerały to suplement diety w postaci niegazowanego napoju owocowego o smaku owoców egzotycznych z dodatkiem witamin (B1, B3, B5, B6, B7 i B9) i minerałów (cynk, jod).
*Witamina C wraz z witaminą D pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
*Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
BluKid to wyjątkowa kompozycja zawierająca podwójnie standaryzowany na zawartość polifenoli i antocyjanów ekstrakt z owoców czarnego bzu, witaminę C, cynk i bioflawonoidy cytrusowe. Wskazany dla dzieci od 3. do 12. roku życia w celu uzupełniania diety w składniki wspomagające pracę układu odpornościowego. Polecany zwłaszcza w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie: w okresie jesienno-zimowym oraz w okresie przesilenia wiosennego.