MBE suplement diety, zawiera połączenie magnezu, witaminy B6 oraz witaminy E, które stosowane są w profilaktyce miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Preparat MBE, polecany jest także dla osób żyjących w stresie i dla palaczy.
Witamina E - dzięki swym właściwościom przeciwutleniającym - zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca, miażdżycy i innych chorób o etiologii powiązanej ze stresem oksydacyjnym, zwłaszcza u osób palących papierosy i narażonych na stres.
Magnez - podstawowy regulator cyklu komórkowego. Odgrywa istotną rolę w procesie skurczu mięśnia sercowego, chroni go przed niedotlenieniem i niedokrwieniem, a także zapobiega zwapnieniu ścian naczyń krwionośnych.
Witamina B6 zwiększa wchłanianie magnezu z przewodu pokarmowego i jego wykorzystanie o 20-40%, ułatwiając transport do komórek i utrzymując stężenie magnezu na optymalnym poziomie.
Skład:
Magnesii oxydum 250,00 mg, eqv. 150,00 mg magnesii kationium (Mg), Vitaminum B6 7,29 mg,Vitaminum E 200,00 mg.
Substancje pomocnicze: olej sojowy oczyszczony, lecytyna sojowa, olej kokosowy, olej palmowy, wosk pszczeli, żelatyna, glicerol, tytanu dwutlenek.
Dawkowanie:
Doustnie,
Profilaktycznie: 1 kaps. raz dziennie;
Leczniczo: 1 kaps. 2 razy dziennie (ewentualnie dawkę można zwiększyć w zależności od stopnia niedoboru).
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na składniki preparatu, hipermagnezemia, ciężka niewydolność nerek, blok przedsionkowo-komorowy, miastenia, znaczna hipotensja. Nie stosować u pacjentów leczonych lewodopą bez inhibitora obwodowej dekarboksylazy.
Przed zastosowaniem produktu zapoznaj się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu lub ulotce.
Lek Ibum zawiera ibuprofen – substancję z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), mających działanie przeciwbólowe, przeciwgorączkowe i przeciwzapalne.
Tokovit E 100 to lek stosowany w profilaktyce i leczeniu niedoboru witaminy E spowodowanego długotrwałym nieprawidłowym odżywianiem oraz zaburzeniami przemiany materii.
Tokovit E 200 to lek stosowany w profilaktyce i leczeniu niedoboru witaminy E spowodowanego długotrwałym nieprawidłowym odżywianiem oraz zaburzeniami przemiany materii.